PO TREŠNJICA

 

 

 

Adresa: Ante Starčevićeva 27
Broj telefona: 021/328 110

 

Objekt Trešnjica ima 1 odgojnu skupinu:

  • 1 skupina 10 – satnog vrtićkog programa

 

POSEBNI PROGRAM:

 

  • PROGRAM KATOLIČKOG VJERSKOG ODGOJA DJECE PREDŠKOLSKE DOBI – voditeljiice: Milica Rubić, odgojiteljica, Tereza Mišković, odgojiteljica.

 

SPECIFIČNOSTI VRTIĆA:

Dječji vrtić “Trešnjica” nalazi se u mjestu Korešnica koja je sastavni dio Žrnovnice. Vrtić se nalazi u blizini rijeke Žrnovnice pa često idemo u šetnju uz rijeku. Šetnjom uz rijeku djeca upoznaju biljke i životinje, a bliskim kontaktom razvijaju i ljubav prema njima koja je preduvijet za postizanje njihove svijesti o važnosti  brige i očuvanju prirode.

 

Vjerskim odgojem senzibiliziramo dijete za njegovu duhovnu dimenziju kao potrebu koja ga čini osjetljivijim za otkrivanje, primanje i oblikovanje njegova života u odnosu prema sebi, drugima i na poseban način Bogu.

 

Roditelji su uključeni u rad našeg vrtića na različite načine u cilju ostvarenja cjelokupnog odgojno-obrazovnog procesa zbog što bolje usklađenosti obiteljskog i vrtičkog okruženja i odgoja djece.

 

Surađujemo s drugim ustanovama u cilju poboljšanja kvalitete rada vrtića i njegove integracije u širu društvenu sredinu.

 

Projekti:

 

  • Projekt “Od zrna do kruha”

Kroz razne aktivnosti cilj nam je upoznati djecu sa procesom izrade kruha, približiti im blagovanje kruha, razvijati spretnost i kreativnost te razvoj fine motorike kroz aktivnost miješanja i oblikovanja tijesta.

 

  • Projekt „Maslina“

Cilj projekta je da se od najranije dobi njeguje ljubav prema maslinarstvu te očuvanju tradicije berbe i prerade maslina. Također nam je želja upoznati djecu s dobrobiti maslinova ulja i njegovom uporabom u svakodnevnom životu. 

 

  • Projekt „Vatrogasci“

Cilj ovog projekta je upoznati djecu s različitim djelatnostima i njihovim ulogama. 
„Vatrogasci dobro znaju i pametan savjet daju. Oprez s vatrom!“

 

  • Projekt „Kućni ljubimci“

Roditelji su nam darovali ribice za vrtić i sada imamo kućne ljubimce. Djeca ih svakodnevno promatraju, hrane i brinu se za njih. 
Dječja empatija i razumijevanje životinja utječu na njihove stavove kod odrastanja, a briga o životinjama pomaže im da budu otvorenija u savladavanju strahova i predrasuda te razviju pozitivne stavove prema životinjama.