PO PLUTON

 

 

 

Adresa: Petravićeva 19
Broj telefona: 021/507836

 

Objekt Pluton ima 2 odgojne skupine:

 

  • 1 skupinu 10 - satnog jasličnog programa (odgojiteljice Nada Jagnjić i Mirjana Dujmović)
  • 1 skupinu 10 - satnog vrtićnog programa (Ana Juranović i Egidija Bitanga)

 

POSEBNI PROGRAMI

 

  • Program katoličkog vjerskog odgoja djece predškolske dobi
  • Voditeljice programa su odgojiteljice:
  • Egidija Bitanga u vrtićnoj skupini
  • Mirjana Dujmović u jasličnoj skupini

 

DV Pluton se nalazi u prizemlju stambene zgrade u gradskom kotaru Brda. Sobe dnevnog boravka su svijetle i ispunjene centrima za igru i istraživanje. Dvorište se nalazi na južnoj strani i djeci se omogućuje boravak na svježem zraku, učenje kroz igru i prije svega uspješno razvijanje senzomotoričkih vještina od najranije dobi. Prednost vrtića je što djeca iz jaslične skupine prelaze u vrtićnu pa im je olakšan proces adaptacije jer im je poznat prostor, odrasle osobe kao i prijatelji s kojima se rado igraju u dvorištu.

 

Vjerskim odgojem senibiliziramo dijete za njegovu duhovnu dimenziju te omogćujemo djetetu da kroz igru i rad upoznaje temeljne poruke evanđelja.

 

 PROJEKTI

 

„Poticanje razvoja emocionalnih kompetencija djece“ se provodi u jasličnoj skupine ove pedagoške godine i planira se nastaviti u idućoj. U projektu sudjeluju većina odgojitelja jasličnih skupina iz dv Radost i uključeni su roditelji i djeca. Voditeljica projekta je psihologinja Adrijana Bedrica.

 

Neki od projekata  „Zrak“ , „ Od zrna do kruha“, „Odvoji i recikliraj“  su  proizašli iz interesa djece, a provode se ove godine u vrtićnoj grupi.   

Događanja u vrtiću 2023./2024.