PO MORSKI KONJIĆ

 

 

 

Adresa: Put porta 9, Slatine
Broj telefona: 021/891 139

 

Objekt Morski konjić ima 1 odgojnu skupinu:

 

Morski konjić ima 1 vrtićnu odgojnu skupinu, desetosatni program, Montessori program.
Odgojiteljice su Mirjana Alfirević Zec i Jelena Ratković. One su Montessori odgojiteljice! 
 
Značajke ovog vrtića je da radi po Montessori pedagogiji. 
Montessori metoda obrazovanja uključuje prirodne interese i aktivnosti djece, a ne formalne metode podučavanja. Metodu je početkom 20. stoljeća razvila talijanska liječnica Maria Montessori.
 
Sam vrtić je opremljen Montessori materijalom koji je podijeljen na 5 područja: Područje iz praktičnog života, Područje osjetilnosti, Područje iz kozmičkog odgoja, Područje iz hrvatskog jezika i Područje iz matematike.
 
Surađujemo sa lokalnim Mjesnim odborom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom…

 

PROJEKTI

 

  • Dan sjećanja na Vukovar

18.listopada 2022.godine smo proslavili sjećajući se grada heroja, Vukovara. S djecom smo razgovarali o tome danu, o patnjama Vukovarskog naroda, borbi… Djeca su napravila svoje Vodotornjeve. U dogovoru sa roditeljima su djeca donijela lampione koje smo upalili i postavili u dvorištu vrtića. 
“I Morski konjić za Vukovar svijetli!”

 

  • Brinemo o našem dvorištu

U dvorištu vrtića posjedujemo par stabala maslina, koje svake godine svojim vrijednim ručicama beremo. Obrane masline svako dijete ponese kući. Koristeći klasifikacijske kartice upoznajemo se sa sortama maslina. Isto tako imamo i stablo limuna. Kada oberemo limune, zajedničkim ih snagama cijedimo i kušamo finu limunadu. Naše dvorište smo ukrasili sadnicama raznog sezonskog cvijeća.

 

  • Vatrogasci

U mjesecu svibnju se održava Mjesec zaštite od požara. U suradnji sa lokalnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Slatine organizirali smo posjet vatrogasnom domu gdje su nam pokazali svoja vozila, opremu. Organizirali smo i malu pokaznu vježbu u našem dvorištu gdje su djeca gađala metu. U znak zahvale djeca su nacrtala crteže koje smo im dali.