PO NEŠPULICA

PO NEŠPULICA

Broj skupina: 1 mješovita ( 3 -7 g.)

Vrsta i trajanje programa : 10 satni program od 6:30 – 16:30 sati

Adresa vrtića:  Kupreška 14

Kontakt vrtića : 021/367 258

Odgojiteljice : Dijana Vujić / Paula Labrović

 

Dječji vrtić Nešpulica nalazi se u prizemlju stambene zgrade u gradskom kotaru Neslanovac.

U modernom i otvorenom prostoru od 200 m četvornih boravi jedna odgojna skupina.

Soba dnevnog boravka je izuzetno prostrana s puno svjetla i kliznih stijenki za otvorenu komunikaciju s dvorištem, koje se proteže cijelim dijelom južne i zapadne strane zgrade.

Prostor vrtića moderan je, funkcionalan i dobro opremljen. Organizacija odgojno- obrazovnog procesa prilagođava se potrebama i interesu djece.Potiču se individualne  aktivnosti uz fleksibilno korištenje prostora i materijala.

Posebno se njeguje ekološki način života. U našem dvorištu uzgajamo razno cvijeće, radimo kompost te proučavamo biljni i životinjski svijet.

U vrtiću Nešpulica projektni pristup učenju blizak je djeci i odgojiteljima .Koristeći elemente Reggio pedagogije koju još nazivaju istraživačka ili eksperimentalna odgojitelj dijete samo lagano usmjerava, čime mu omogućuje istraživanje i razvoj svih potencijala u skladu s njegovim mogućnostima. Neki od projekata su: „ Priče s poukom”, „ Mravi” , „Voda „ i „Emocije”.

Niz godina aktivnim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama odgajamo djecu za humanost ( Plastičnim čepovima do skupih lijekova, Akcije Caritasa, Djeca za djecu… ).

Suradnjom s lokalnom zajednicom, posjetima muzejima, eko -gospodarstvima, kazalištima, osnovnoj školi u susjedstvu djeca se uče suradnji, poštivanju i njegovanju baštine.            

FOTOGALERIJA