Podružnice Popaj i Petar pan obnavljaju igrališta uz pomoć EU fondova

U novoj pedagoškoj godini djecu koja pohađaju splitski vrtić DV Radost Split, podružnice Popaj i Petar Pan, očekuju dobre vijesti u vidu ugradnje novih igrala i opreme na vrtićkim igralištima.
Oprema za igrališta financirana je sredstvima EU fondova putem projekta Vrtić po mjeri suvremene obitelji 1, u sklopu poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.
Jedan od ciljeva projekta je poboljšanje uvjeta i unaprjeđenje sustava predškolskog odgoja te smo vodeći računa o važnosti kvalitetnog vanjskog prostora za igru i rekreaciju djece kao esencijalnog preduvjeta za njihov razvoj kroz projektna sredstva osigurali dodatne sadržaje za igru, druženje i učenje.
„Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti, te da će djeca i odgojitelji, zbog preporuka HZJZ-a, ali i zbog vlastitih sklonosti ka igri moći što više vremena provesti na otvorenom, te da će im novonabavljena oprema kvalitetnije ispuniti vrijeme koje provode sa nama u našim vrtićkim objektima“, izjavila nam je dr. sc. Endica Radić Hozo, voditeljica projekta „Vrtić po mjeri suvremene obitelji 1“ i ravnateljica DV Radost – Split.

Ostavi komentar