OBILJEŽAVANJE  MEĐUNARODNOG  DANA  OBITELJI

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda, 1993.g. Obilježavanjem ovog dana svake godine u našem vrtiću želi se naglasiti važnost obiteljskog života i obitelji kao osnovne zajednice društva.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana obitelji u DV Pinokio je:

„Obitelj, zdrav život i održiva budućnost“

Posebnu pažnju smo posvetili:

  • Obitelji: zdravlje i dobrobit djece i mladeži
  • Usklađenosti zaposlenih obitelji i njihovo zdravstveno stanje
  • Boljoj kvaliteti života starijih osoba

Obilježavanjem Dana obitelji želimo istaknuti da je obitelj zajednica koja će nam pružiti podršku, bezuvjetnu ljubav, iskrenost, toleranciju, koja će biti uz nas kada je najteže i pružiti zaštitu. Također obitelj nam je ugradila temeljne vrijednosti, moral i principe. Ovogodišnji cilj je podizanje svijesti o ulozi obitelji pri promicanju zdravog života za bolju i održivu budućnost. Suvremene obitelji suočene s raznim izazovima imaju sve manje vremena i uvjeta da se razvijaju u zajedništvu i toleranciji. Bitno je osvijestiti koliko nam je obitelj važna, koliko su nam važna djeca, roditelji, braća, sestre, bake, djedovi…. Stoga smo pozvali sve obitelji da svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koje osjećaju jedni prema drugima proslave u našim zajedničkim aktivnostima i igri.

Današnje druženje uljepšale su nam dvije starije sestre naših polaznika vrtića, Lucijana i Pavica Žamić, a koje su također pohađale naš vrtić. One su odsvirale melodije „Easy blues“ na saksofonu i „Etidu“ na harmonici. Gđa. Ana Filipović, baka djevojčice u vrtiću, napisala je mnogo pjesama, a pročitala nam je neke koje govore o obitelji (unucima) i dječjem vrtiću. Za kraj ovog dijela programa  Lucijana i Pavica su u duetu odsvirale  „Todo fue“ (Astor Piazzolla).

U nastavku programa pripremili smo niz aktivnosti koje su se paralelno odvijale u svim  sobama dnevnog boravka. Roditelji i djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama mogli zaigrati stolni tenis, tombolu, različite pokretne igre ili se okušati u kreativnim likovnim aktivnostima. Odaziv roditelja i ostalih članova obitelji bio je izvrstan te smo druženje proveli u ugodnoj i veseloj atmosferi. Ovakva tradicija sigurno će se nastaviti i iduće pedagoške godine.

Odgovorna odgojiteljica: Branka Milaković

Ostavi komentar