HEP ODABRAO SPLITSKI PROJEKT: Pola milijuna kuna za energetsku obnovu vrtića ‘Morski konjić’ u Slatinama

Grad Split je financirao i izradio tehničku dokumentaciju Dječjem vrtiću Radost Split kroz HEP-ov Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEN dodijeljena je donacija u iznosu od gotovo pola milijuna kuna za energetsku obnovu područnog vrtića ‘Morski konjić’ u Slatinama.
Dobra vijest za najmlađe stanovnike Slatina i njihove roditelje stigla je 9. svibnja 2018. godine, a projekt je jedan od tri odabrana za financiranje od ukupno 11 pristiglih prijava na poziv koji se raspisuje jednom godišnje i kroz koji se financira energetska obnova javnih zgrada u kojima se odvijaju djelatnosti odgoja i obrazovanja, kulture i skrbi.
Nakon što je Grad Split financirao i izradio tehničku dokumentaciju za energetsku obnovu vrtića i škola početkom 2018. godine, DV ‘Radost Split’ je u travnju, uz tehničku podršku Razvojne agencije Split – RaST, prijavio energetsku obnovu vrtića ‘Morski konjić’ na poziv ZelEN i dobio donaciju radova za provođenje mjera energetske učinkovitosti u punom zatraženom i potrebnom iznosu, bez potrebe za proračunskim sufinanciranjem.
Svečani potpis ugovora očekuje se do kraja svibnja, radovi u kolovozu, a vrtić će novo i učinkovito ruho trenutačno dotrajale fasade pokazati već u rujnu 2018. i tako spremno dočekati novu pedagošku godinu.
Članak prenesen sa – dalmatinski portal hr:

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/hep-odabrao-splitski-projekt–pola-milijuna-kuna-za-energetsku-obnovu-vrtica–morski-konjic–u-slatinama/31406

Ostavi komentar